ARCHIEF 2011

ONZE VORMELINGEN AAN HET WOORD

ONZE VORMELINGEN AAN HET WOORD

Dat de catechisten het voorbije vormelingenweekend schitterend vonden, dat konden jullie in ons vorig nummer reeds lezen. Maar de jongeren zelf, wat vonden die ervan?

 

Daarom laten wij hen vandaag aan het woord in een interview dat wij van twee van hen afnamen, van een jongen en van een meisje.


Portret foto van Sandra Sandra Salem: Sandra woont in Deurne en is sinds haar achtste een trouwe misdienaar in de St.-Eligiuskerk. Zij heeft erg uitgekeken naar dit weekend want ook haar beste vriendin Elina Arsal is vormeling zodat zij het hele weekend samen hun hartje konden ophalen want die twee die kunnen wat aflachen, dat wisten wij reeds van weken tevoren.

K&L : Sandra, vond jij dit weekend leuk en waarom?

Sandra: Het was heel leuk want ik heb mij reuze geamuseerd samen met Elina. Het was ook spannend omdat we niet op voorhand wisten waar en hoe we zouden slapen, of wij het eten zouden lusten en welke nieuwe vrienden en vriendinnetjes wij zouden ontmoeten.


K&L: En wat vond je dan extra plezant tijdens het weekend?

We hadden lekker mooi weer en wij hebben praktisch altijd in de open lucht gespeeld, gegeten, gefuifd en gedanst. Super leuk vond ik dat wij als meisjes mee mochten baseball spelen van Jef, die een volleerde baseballspeler is. Je mocht de grote handschoen van de "catcher" aandoen en ook af en toe "pitcher" zijn d.w.z. dat je de bal naar de "batman" moest gooien die deze dan met een rake slag ver in het veld moest slaan. Het is een leuk spel maar het is niet gemakkelijk de bal te raken met je bat. Dat kan je maar na veel oefening, denk ik. Ook de zang was voor mij leuk, spijtig dat Marianne met haar gitaar er niet altijd was zodat wij dikwijls zonder begeleiding moesten zingen. En het free podium dat was pas leuk. Ik was het meest onder de indruk van wat Bart allemaal met een diabolo kan doen! Voor mij was dat een echt circusnummer. Ook vond ik de fuif die hierop volgde keitof, iedereen deed mee en ons dansje werd weer ettelijke keren achter elkaar herhaald.


K&L: En wat vond je van de echte vormselvoorbereiding?

Ik vond het knutselen aan onze wolken van goed en kwaad fijn en ook de spelletjes die op de Bergrede van Jezus gebaseerd waren, konden ons boeien. Op zondagmorgen kregen we dan nog de laatste praktische lessen waar wij zagen wat het effect van olie kan zijn op de hardste steen en op onze eigen huid. Ook leerden wij aan de hand van praktische handelingen wat vertrouwen in andere mensen betekent en waarom een handoplegging zo speciaal is.


K&L: Wat is je bijgebleven uit de hele vormselvoorbereiding?

Eerst en vooral hebben wij samen heel wat nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt en zijn we ook heel wat meer te weten gekomen over Jezus van Nazareth. Wij weten nu wat er van ons als christenen verwacht wordt. Het is goed dat wij nu kunnen kiezen om gevormd te worden omdat wij stilaan, jaar na jaar,naar het volwassen zijn groeien. Iemand die niet gelooft is volgens mij iemand met weinig ruggengraat, met weinig inhoud en zo wil ik niet zijn.


Daniel portretDaniël Olcauz: Daniël woont op het Stuivenbergplein en heeft nog drie zusjes waarvan er eentje dit jaar haar eerste communie doet. Hij is een rustige jongen die zijn mannetje staat in alle omstandigheden. Volgens mij is hij zelfs een beetje filosoof want je kan aan zijn antwoorden horen dat hij toch wel nadenkt alvorens te antwoorden. Hij had het geluk op zondag 8 mei zijn verjaardag te mogen vieren en wij vierden allemaal mee! Van de verjaardagskusjes van de aanwezige meisje moest hij echter niet weten. Maar ik denk dat hij hierin zijn mening nog wel zal herzien, wedden?


K&L: Wat vond jij van het weekend.

Daniël: Ik had spijt dat het reeds afgelopen was op zondagnamiddag, ik had best nog een paar dagen willen blijven. Het was cool en tof om met een heleboel jongens en meisjes een paar dagen op stap te zijn. Ik heb mij in dat weekend rot geamuseerd met alles en nog wat.


K&L: En wat was dan extra plezant.

Dat is een moeilijke vraag omdat ik eigenlijk alles leuk, keitof en plezant heb gevonden. De spelletjes waren tof, het was mooi weer, het eten was prima, er was genoeg drinken, de zang was goed, in de slaapzaal was het 's avond ook plezant ook al hebben wij de eerste nacht niet veel geslapen want er was nog zoveel te beleven!


K&L: Wat zul je je van dit weekend blijven herinneren?

Al mijn nieuwe vrienden, onze eindeloze honkbalspelletjes, het dansje dat als nummer één van onze hitlijst werd genoteerd en de kunsten van Bart met zijn diabolo, dat was graaf! Ik heb ook de catecheselessen interessant gevonden. Als Assyriërs vinden wij ons christelijk geloof uiterst belangrijk en ik ben blij dat ik de kans krijg om gevormd te worden. Na het vormsel willen wij andere en betere christenen zijn.


K&L: Heb jij nog een besluit getrokken uit deze vormselvoorbereiding?

Ik vond het typisch dat de kinderen die de voorbereiding volgden uit veel verschillende landen kwamen: zo hadden wij in onze catechesegroepen Ecuadorianen

Afrikanen, Spaans sprekenden, kinderen uit Portugal, Polen, Assyriërs en uiteraard ook heel wat Vlaamse kinderen. Dit bewijst dat ons geloof over de hele wereld

beleefd wordt. Hierdoor zouden wij samen de wereld misschien een beetje beter kunnen maken, maar dat kunnen wij enkel als Jezus ons helpt.


Nota: De vormselviering voor de jongeren van onze Federatie Noord  vindt plaats op zondag 29 mei om 11 uur in de O.L.Vrouw Boodschapkerk aan de Canadalaan op Antwerpen-Luchtbal. Voorganger en vormheer is Vicaris Bruno Aerts.

(Gabriël van Hoorick)

 

Coördinatie


Eric Bochar
Paardenmarkt 109
2000 Antwerpen
0496 53 00 91
info@warmnoord.beFederatie Warm Noord

Webmaster

Vragen of opmerkingen?
Contacteer de
webmaster