Eerste communie
EERSTE COMMUNIE bij WarmNoord

In Vlaanderen bestaat de gewoonte om alle gedoopte kinderen die het tweede leerjaar van het basisonderwijs volgen, uit te nodigen voor een gezamenlijke en plechtige viering van hun eerste communie in de kerk.

Kinderen van deze leeftijd (7 à 8 jaar) worden verondersteld het verschil aan te voelen tussen gewoon brood en communiebrood.

De eerste communie van het kind is de eerste volledige deelname aan de eucharistie.

Voortaan kan en mag het kind zoals zijn ouders en familie te communie gaan tijdens de zondagsvieringen. Het kind voelt zich groter worden, het zal nu het brood van Jezus mogen ontvangen een geen kruisje meer zoals vroeger.

Het is wel belangrijk dat kinderen vóór hun eerste communie al enige ervaring hebben met de kerkelijke misvieringen.


De voorbereiding


De onmiddellijke voorbereiding op de gezamenlijke eerste communie gebeurt door catechisten in samenwerking met de ouders en soms ook leerkrachten. In onze federatie worden ouderavonden georganiseerd om na te denken over de betekenis van deze plechtigheid voor het kind en voor de familie. De ouders bereiden op hun beurt hun kinderen voor aan de hand van krantjes die het kind krijgt.


Concreet

In onze federatie worden de vieringen gecentraliseerd naargelang het aantal eerste communicantjes. Er is wel een afzonderlijke viering in de parochie van O.L.Vrouw Boodschap (Luchtbal).

Naargelang het aantal wordt dan beslist of er voor de andere parochies één of twee vieringen zullen zijn.


Meer info: Eric Bochar, GSM: 0496/53 00 91,

 

Email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Adres: Onderwijsstraat 38, 2060 Antwerpen, Permanentie: vrijdag van 14u tot 16u

Meer info

Eric Bochar, GSM: 0496/53 00 91,

Email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Adres: Paardenmarkt 109 te 2000 Antwerpen, Permanentie: vrijdag van 14u tot 16u

 
ARCHIEF 2013

EERSTE COMMUNIE 9 MEI 2013

Lees meer...
 
ARCHIEF 2011

Eerste Communie 2011

Lees meer...
 


Coördinatie


Eric Bochar
Paardenmarkt 109
2000 Antwerpen
0496 53 00 91
info@warmnoord.beFederatie Warm Noord

Webmaster

Vragen of opmerkingen?
Contacteer de
webmaster