Evenementenpagina
Jaarlijks concert voor het orgelfonds 2018

Afische

 
HUMANITAIRE CORRIDOR

De “humanitaire corridor” komt voort uit een akkoord dat de verschillende geloofsgemeenschappen in ons land eind vorig jaar hebben gesloten met de federale regering. Toen werd overeengekomen dat in totaal 150 kwetsbare Syrische vluchtelingen met een humanitair visum op legale wijze naar België overgevlogen konden worden.

De organisatie ligt in handen van Caritas International. Zij voorzien, in samenspraak met ons bisdom, in gepaste woonst.

De betrokken Syrische gezinnen werden geselecteerd op basis van “kwetsbaarheid”.

Het gaat voornamelijk om gezinnen met kinderen, maar ook om enkele ouderen of personen met een bijzondere medische problematiek.

Om deze gezinnen goed te omringen en hen het praktische leven in Vlaanderen te leren kennen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen een onthaalgroep willen vormen.

Een eerste infomoment is gepland op maandag 23 april om 19u. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Loodsen, Sint Jacobsmarkt 43 te Antwerpen.

Wilt u meer informatie of wenst u zich nu reeds aan te melden als vrijwilliger, dan kunt u steeds terecht bij Christine Vandebuerie op het nummer 0478 67 53 13 of per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Open info-avond pastorale eenheid Antwerpen-Centrum

De stuurgroep ieder van jullie van harte uitnodigt op de open informatiebijeenkomst op donderdag 29 juni om 20u in de parochielokalen op de Luchtbal, Canadalaan 103.

Aan de hand van een boeiende en verhelderende PowerPoint presentatie willen Lea Verstricht en Bernard de Preter dan graag de afgelegde weg in kaart brengen en de stand van zaken toelichten en becommentariëren. Na de presentatie is er ruimte voor overleg, vragen en voorstellen.

Het zou fijn zijn als jullie ook jullie achterban op de hoogte zouden willen brengen van dit initiatief en hen meebrengt naar deze avond die open staat voor iedereen.

Bedankt om het enthousiasme mee aan te wakkeren en op voorhand wil ik de gastvrije Onze-Lieve-Vrouw Boodschap parochie van de Luchtbal bedanken om ons te verwelkomen.

 
A Song to remember

Op zondag 23 oktober 2016 om 15.00u zal het 21ste najaarsconcert van het Orgelfonds Dr. A. Raes doorgaan in de prachtige Sint-Willibrorduskerk te 2060 Antwerpen (Kerkstraat).

Dit concert is het jaarlijks hoogtepunt in de werking van het Orgelfonds, en dient om de broodnodige middelen te verzamelen voor het onderhoud en de restauratie van het orgel.

We zijn reeds toe aan de 21ste editie!

Met het unieke programma A Song to remember’ worden letterlijk enkele onvergetelijke melodieën uitgevoerd. De mooiste aria’s, duetten & Marialiederen voor sopraansolo, hobo en orgel worden uitgevoerd door drie bekende solisten van eigen bodem: Kyra Cuypers (sopraan), Alex Van Beveren (hobo) en Sebastiaan van Steenberge (orgel).

Het belooft een onvergetelijk concert te worden met wondermooie muziek van Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert, Fauré.

Alle info kan u vinden in de uitnodiging, hartelijk welkom!

Zondag 23 oktober 2016 om 15.00u

A Song to remember


Kyra Cuypers
sopraan Alex Van Beveren hobo
Sebastiaan van Steenberge orgel

Sint Willibrordus Binnen

Sint-Willibrorduskerk
Kaarten:  €10 in voorverkoop,
€12 aan de kassa, Kinderen: -12j. gratis


Kerkstraat 89 – 2060 Antwerpen-noord

Bereikbaar met buslijnen 19 & 23


Voorverkoop:

op zondag in de kerk / maandag 16-18u. Pastorijstraat 39 te 2060 Antwerpen / 03-236.62.10


Oorstrelend concert met de mooiste muziek voor sopraan, hobo & orgel!

 
Koffiestop op Schoolplak


Koffiestop op Schoolplak
Op woensdag 16 maart  slaan de mensen van het Open Huis van het PSC en de gemeenschap van de Don Boscokapel de handen in elkaar voor een KOFFIESTOP op het Schoolplak, op de hoek van de Schoolstraat en de Lange Stuivenbergstraat.
Koffie te verkrijgen tussen 12 uur en 15 uur, ten voordele van de actie van Broederlijk Delen.
Om 14 uur starten we in de Don Boscokapel – Lange Stuivenbergstraat 74 – de campagnefilm van Broederlijk Delen met nabespreking.

Koffiestop op Schoolplak


Op woensdag 16 maart slaan de mensen van het Open Huis van het PSC en de gemeenschap van de Don Boscokapel de handen in elkaar voor een KOFFIESTOP op het Schoolplak, op de hoek van de Schoolstraat en de Lange Stuivenbergstraat.

Koffie te verkrijgen tussen 12 uur en 15 uur, ten voordele van de actie van Broederlijk Delen.

Om 14 uur starten we in de Don Boscokapel – Lange Stuivenbergstraat 74 – de campagnefilm van Broederlijk Delen met nabespreking.

kofie

 
Viering 30 jaar Don Boscokapel

uitnodiging

 
Op zoek naar zingeving en spiritualiteit?

‘De Vleugel’ biedt elke zaterdagavond een inspirerende viering aan rond heel uiteenlopende thema’s, die door wisselende groepjes van enkele mensen worden voorbereid.

Zo is ‘de Vleugel’ al jarenlang een oefenplaats voor liturgie waarbij gezocht wordt naar rake verwoording vanuit heel uiteenlopende bronnen, sfeervolle en sterke symboliek, harmonie van taal en stilte.

De vleugelpiano begeleidt het koor en de samenzang. De voorgangers - mannen en vrouwen – maken de vieringen tot een inspirerend geheel. Nadien is er tijd voor ontmoeting bij een tas koffie of thee.


Praktisch

Elke zaterdagavond (niet in juli en augustus) om 18 uur in de St. Annakerk – Goedendagstraat 45 te 2140 Borgerhout (Antwerpen)

Op www.devleugel.be vind je meer informatie.

Contactpersoon: Harry Harding: 0477 225 926 of 03 237 77 42

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
MEDEWERKERS FEDERATIE WARM-NOORD OP INSPIRATIEDAG TE BRECHT


Vrijdag 13 juni - de feestdag van de Heilige Antonius van Padua - trokken enkele pastorale medewerkers en vrijgestelden naar de Abdij van Brecht om zich te herbronnen o.l.v. Erik Desmet.  We deden dit met de Apostolische exhortatie van Paus Franciscus  ‘Evangelii gaudium’  of  ‘De vreugde van het Evangelie’.

Brecht

Velen hun ogen gingen open toen er fragmenten aan bod kwamen waarin de paus heel wat uitdagingen vanuit de stadscultuur aan bod liet komen.  Dat bijvoorbeeld "De stad de plek bij uitstek is voor de nieuwe evangelisatie"  of dat er in de stad heel wat verschillen in levensstijl en overtuiging zijn en "dat de kerk geroepen is om zich ten dienste te stellen van die moeilijke dialoog" of  "De verkondiging van het Evangelie zal een basis zijn om de waardigheid van het menselijk leven in deze context te herstellen, want Jezus wil in deze steden het leven in overvloed bewerken.  En als we het menselijke ten volle beleven en midden de uitdagingen van elke cultuur en elke stad de gist van het getuigenis brengen, dan zijn we echte christenen en verrijken we de stad”.
En hoe gaan we dit nu aanpakken in Antwerpen-Noord?  Dat was de vraag waarmee we uiteindelijk de abdij verlieten.

Brecht

Waarschijnlijk roept het u als lezer ook op om reikhalzend uit te kijken hoe wij dit zullen aanpakken.  Maar... wees gerust...  parochie-assistente Jo Dries riep ons allen op om dit niet los te laten en Niek beloofde dat de federale stuurgroep dit concreet wil maken.   Verder luisterden we naar de gastenzuster die vanuit de stilte van de abdij ons overvloeide met een waterval aan geestelijke woorden die ieder deugd deed.

Brecht

Na een eucharistieviering waarin deken Jef voorging en een tussenstop in een cafeetje, arriveerden we in de parochiezaal van 'Den Dam"....   Rafa maakte voor ons een lekkere Syrische maaltijd.... 
Niek, bedankt voor de regeling en de organisatie en Erik bedankt om ons zo warm te maken voor de vreugde van het evangelie.
(Kenny)


 
Evenementen Warm Noord

Vormselviering:

  • Vormselviering op zondag 5 mei om 11 uur in Sint-Antoniuskerk. 53 kinderen worden gevormd door Vicaris Bruno Aerts.


Eerste Communievieringen
:

  • Op zondag 21 april doen 7 kinderen hun eerste communie in de Sint-Amanduskerk om 11 uur.
  • Op zondag 28 april doen 16 kinderen hun eerste communie in de O.-L.-Vrouw Boodschapkerk om 10.30 uur
  • Op Hemelvaartdag 9 mei doen 40 kinderen hun eerste communie in Sint-Eligiuskerk om 11 uur.
 
ARCHIEF 2012

Federatie studie-uitstap 12 juni 2012

Lees meer...
 
ARCHIEF 2012

Diocesane Romebedevaart 19 tot 24 februari

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

Coördinatie


Eric Bochar
Paardenmarkt 109
2000 Antwerpen
0496 53 00 91
info@warmnoord.beFederatie Warm Noord

Webmaster

Vragen of opmerkingen?
Contacteer de
webmaster