ARCHIEF 2014


Paaswake 2014 voor Sint-Antonius, Heilig Hart, Kapucijnen en Begijnhof


Paaswake 2014 voor Sint-Antonius, Heilig Hart, Kapucijnen en Begijnhof

 

Zaterdag 19 april, Stille zaterdag, om 18.00 uur.  Het volk is reeds drupsgewijs, maar wel in kleine bosjes gearriveerd aan de Sint-Catharinakerk van het Antwerps Begijnhof. 

Passwake

Passwake

We hadden gepland om de volledige lichtritus van de paaswake daar te laten doorgaan, en dat kon, vanwege het uitzonderlijk goede weer.  Nadat onze misdienaars met heel veel stijl en biddend ondersteund door Frederik, de 5 paasnagels aanbrachten aan de paaskaars,  werd het een stille paaswandeling doorheen de prachtige eeuwenoude tuin van het begijnhof, met tussendoor "Lumen Christi” en “Deo Gratias" en met licht dat tot drie keer toe aangroeide.  En dan al zingend en in processie met Rita en de paaskaars en het processiekruis op kop naar de Kapucijnenkerk van de Ossenmarkt. 

Passwake

Passwake

De mensen die minder goed te been waren zaten ons al op te wachten en werden meegenomen in onze paasjubelzang.  Toen gingen we over naar de dienst van het woord dat waardig werd binnengedragen door br. Patrick en door onze misdienaars omringd met kaarsen en wierook.  Toen brachten 4 van onze misdienaars water aan in de doopvont, volle kruiken werden uitgegoten opdat br. Kenny er de doopkaars in kon planten en het doopwater zegenen.  Daarna doopte br. Marcin 2 kinderen en 1 volwassen vrouw..., dopelingen die br. Marcin in een gepaste tijd hierop voorbereid had. 

Passwake

Passwake

Passwake

Toen iedereen hierna zijn of haar doopbeloften vernieuwden konden we overgaan naar de dienst van de tafel.  De paaswensen tijdens de vredeswens waren hartelijk, vreugdevol en intens.  

Passwake

Passwake

De voorgangers in deze viering waren: Rita Somers, br. Kenny, br. Marcin, br. Jan, br. Patrick.  Het Sint-Antoniuskoor en de andere zingend-biddende mensen stonden onder leiding van Marleen Palinckx, aan het orgel zat Jos Lecocq.  Het 5 koppig misdienaar korps stond onder leiding van Kacper Dekiel en de lectoren waren Frederik en Monda; allen willen we van harte bedanken!   We danken tevens enkele van onze kandidaat vormelingen voor de vertolking van het exodusverhaal.  De 200 gelovigen die zich bij ons verzamelden hebben ontegensprekelijk een paasgevoel gehad toen ze de kerk verlieten.  De foto's geven je een inkijk in het gebeuren.  Zalige Pasen!

Passwake

 

Contactgegevens & Vieringen

Contactgegevens
Parochie Sint-Antonius

Pastoor
br. Marcin Derdziuk OFM Cap
0474 624 031
marcinderdziuk@gmail.com

Rita Somers
0489 30 17  88
rita.somers@scarlet.be


Vieringen

Winterkapel:

Laatste zaterdag om 10.00 u.: Eritrees Orthodoxe Gemeenschap

Kerk:

Zondag om 10 u.: Eucharistieviering

Laatste zondag van de maand om 10 u.: Gebedsdienst

(van Allerheiligen tot Palmzondag vinden de zondagvieringen plaats in de winterkapel)


Begijnhofkerk
(Rodestraat 39)
Contactperson Rita Somers tel. 0498-30 17 88

Elke zaterdag vòòr de laatste zondag om 16.30 u.: EucharistievieringPaardenmarkt 109, 2000 Antwerpen

Webmaster

Vragen of opmerkingen?
Contacteer de
webmaster