ARCHIEF 2014

Feest van de Vrijwilligers

Feest van de Vrijwilligers
Anders dan anders…. We zijn het niet gewoon: het feest van de vrijwilligers op 14 juni. Voorheen vond het altijd eind januari plaats, maar vanwege het soms barre winterweer werd geopteerd voor meer zomerse temperaturen. En niet te vergeten: op 13 juni wordt Sint-Antonius gevierd; redenen genoeg dus om voor die datum te kiezen.

Vriwili

 

Traditiegetrouw begon de avond met een eucharistieviering in de begijnhofkerk, deze keer voorgegaan door pater Kenny Brack. Zulke viering heeft altijd een feestelijk karakter, niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar zeker ook door de sfeer: veel volk, enthousiaste samenzang, sfeervolle orgelmuziek, mooie teksten en een inspirerende homilie.

Eten

Eten

Eten

Na de viering trok het gezelschap naar zaal Stella Maris aan de Italiëlei voor het ‘profane’ feest. Bij het betreden van de zaal valt het je onmiddellijk op: dit is het werk van Okra! Inderdaad: Okra had de organisatie in handen. Parochie-assistente Rita Somers – al jaren de ‘motor’ van dit gebeuren – heette iedereen welkom en na het gezongen gebed mochten we aanzitten aan het rijkelijke buffet. Daarop volgde het ontspannende gedeelte: een PowerPoint presentatie met een overzicht van het voorbije werkjaar en een ‘lied van de vrijwilligers’. Het refrein ‘Vrolijke, vrolijke vrienden’ – o nostalgie - was uiteraard door iedereen gekend en werd luidkeels meegezongen.  De strofen waren ietwat aangepast: elke groepering van onze parochie kwam aan de beurt en het geheel werd ondersteund door de pianistieke vaardigheid van pater Kenny. Last but not least werd alweer een traditie voortgezet: het uitreiken van het ‘Toontje’ aan een verdienstelijke parochiaan die in het voorbije jaar zijn taak heeft neergelegd. Deze keer viel de eer te beurt aan (toepasselijk of toevallig) Toon Vanderlieck die niet minder dan 33 jaar lang de vieringen heeft ondersteund met orgelspel.

Eten

Eten

Eten

Eten

Met dit uitermate geslaagd feest heeft de parochie ‘dank u’ gezegd aan de vele vrijwillige medewerkers. Tot volgend jaar!

Eten

Eten

Eten

 

Contactgegevens & Vieringen

Contactgegevens
Parochie Sint-Antonius

Pastoor
br. Marcin Derdziuk OFM Cap
0474 624 031
marcinderdziuk@gmail.com

Rita Somers
0489 30 17  88
rita.somers@scarlet.be


Vieringen

Winterkapel:

Laatste zaterdag om 10.00 u.: Eritrees Orthodoxe Gemeenschap

Kerk:

Zondag om 10 u.: Eucharistieviering

Laatste zondag van de maand om 10 u.: Gebedsdienst

(van Allerheiligen tot Palmzondag vinden de zondagvieringen plaats in de winterkapel)


Begijnhofkerk
(Rodestraat 39)
Contactperson Rita Somers tel. 0498-30 17 88

Elke zaterdag vòòr de laatste zondag om 16.30 u.: EucharistievieringPaardenmarkt 109, 2000 Antwerpen

Webmaster

Vragen of opmerkingen?
Contacteer de
webmaster